Θετική η Chevron για τροφοδοσία της Κύπρου με φυσικό αέριο

Newsroom 409 Views
Newsroom
2 Min Read

Θετική σχετικά με το ενδεχόμενο τροφοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Αφροδίτη» για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής είναι η αμερικανική εταιρεία και διαχειρίστρια του εν λόγω βυθοτεμαχίου Chevron, ανέφερε την Παρασκευή ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου. Έκανε επίσης λόγο για γενικότερο ενδιαφέρον διεθνών εταιρειών σχετικά με το νέο ενεργειακό πλάνο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας μετά το τέλος συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο με αντιπροσωπεία της Chevron, υπό τον Αντιπρόεδρό της για θέματα εξερεύνησης Φρανκ Κασούλο, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι αξιοποίησης του βυθοτεμαχίου το συντομότερο δυνατόν, ο κ. Παπαναστασίου είπε πως η εταιρεία παρουσίασε ένα προκαταρκτικό πρόγραμμα ανάπτυξης του «Αφροδίτη», το οποίο θα μελετηθεί τις επόμενες ημέρες και θα αποφασιστεί αν είναι κάτι που επιθυμεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

«Έχουμε υποδείξει στην εταιρεία την ανάγκη να τροφοδοτηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία με φυσικό αέριο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής, κάτι που δεν απέρριψε η εταιρεία, λέγοντας πως είναι ένα από τα σχέδια που μπορεί να εξετάσει», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως η Chevron θα βρίσκεται επίσης σε εργαστήριο που θα διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας με προσκεκλημένες εταιρείες ενέργειας και τεχνολογίας, όπου θα συζητηθεί τι μπορεί να γίνει για την κυπριακή αγορά.

«Έχουμε εξηγήσει στον κ. Κασούλο ότι η προτεραιότητά μας είναι το φυσικό αέριο να φτάσει στην Κυπριακή Δημοκρατία με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στην εγχώρια αγορά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από χαμηλού κόστους φυσικό αέριο και να μετακυλισθεί στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο», υπογράμμισε ο Υπουργός Ενέργειας, προσθέτοντας πως οτιδήποτε επιπλέον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για υγροποίηση στην Κύπρο, είτε να πάει προς άλλη κατεύθυνση, όπως πιθανό να έχει σκεφτεί η Chevron και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης που παρουσίασε.

«Προσωπικά δεν έχω δει ακόμα το σχέδιο ανάπτυξης του βυθοτεμαχίου “Αφροδίτη”, θα το δούμε τις επόμενες ώρες και μέρες, θα το αξιολογήσουμε και θα επανέλθουμε με τα σχόλιά μας», ανέφερε.

Share

Latest News

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

With more than 300,000 views every month across its platforms,
diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

© 2024 Diethnos News Network.

With more than 300,000 views every month across its platforms, diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.