Σουδάν: Ένας μήνας πολέμου χωρίς καμία διέξοδο ενόψει

Nikolas Voniatis 351 Views
Nikolas Voniatis
1 Min Read

Τον κίνδυνο κατάρρευσης διατρέχει το Σουδάν μετά από ένα μήνα συνεχόμενων συγκρούσεων μεταξύ του στρατού της χώρας και το παραστρατιωτικό RSF για την εξουσία.

Ο πόλεμος που ξέσπασε στις 15 Απριλίου, ανάμεσα στον στρατό του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ Αλ Μπουρχάν και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) που διοικούνται από τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκαλό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 750 ανθρώπους.

Χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας Χαρτούμ περιμένουν μια υποτιθέμενη εκεχειρία εν μέσω αεροπορικών επιδρομών, μαχών με βαρέα όπλα και πυρά πυροβολικού. Ταυτόχρονα σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται και στις δυτικές περιφέρειες του Νταρφούρ.

Η σύγκρουση προκαλεί ανησυχίες και στις γειτονικές χώρες καθώς μέχρι σήμερα οι μάχες έχουν αναγκάσει περίπου 200.000 ανθρώπους να διαφύγουν σε γειτονικές χώρες, ενώ περισσότεροι από 700.000 έχουν εκτοπιστεί μέσα στο Σουδάν, προκαλώντας μια ανθρωπιστική κρίση που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Share
By Nikolas Voniatis Publisher
Follow:
Ο Νικόλας Βωνιάτης είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του «δiεθνώς» (@diethnos). Υπήρξε δημοσιογράφος στην κυπριακή έκδοση της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ενώ πλέον εργάζεται στον τομέα των Επικοινωνιών. Κατέχει πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μεταπτυχιακό στις Σπουδές Διεθνών Συγκρούσεων από το King's College London.

Latest News

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

With more than 300,000 views every month across its platforms,
diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

© 2024 Diethnos News Network.

With more than 300,000 views every month across its platforms, diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.