Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές του 2024

Newsroom
2 Min Read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επιδιώξει δεύτερη προεδρική θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας που αναρτήθηκε on line.

«Κάθε γενιά έχει μία στιγμή που πρέπει να υψώσει το ανάστημά της για την δημοκρατία. Να υψώσει το ανάστημά της για τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μας.

Για τον λόγο αυτό διεκδικώ την επανεκλογή μου ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενωθείτε μαζί μας. Ας τελειώσουμε την δουλειά», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τζο Μπάιντεν ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του, συνοδεύοντας το μήνυμά του με μία φωτογραφία του ιδίου μαζί με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Ακολουθεί σύντομο βίντεο που ξεκινά με εικόνες της 6ης Ιανουαρίου 2021 και την επίθεση κατά του Κονγκρέσου από τους οπαδούς του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται να προστατεύσει τις προσωπικές ελευθερίες των Αμερικανών. «Ελευθερία – προσωπική ελευθερία – είναι θεμελιώδης για αυτό που αντιπροσωπεύουμε ως Αμερικανοί», λέει ο αμερικανός πρόεδρος στο 3λεπτο βίντεο.

«Δεν είναι η ώρα για εφησυχασμό», λέει ο Μπάιντεν που περιλαμβάνει εικόνες του Τραμπ, του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, της βουλευτή Τέιλορ Γκριν, μίας από τις μεγαλύτερες οπαδούς του κινήματος MAGA.

«Σε ολόκληρη την χώρα, οι εξτρεμιστές του MAGA περιμένουν για να επιτεθούν σε αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες, για να περικόψουν την Κοινωνική Ασφάλιση που πληρώσατε μια ολόκληρη ζωή, κόβοντας παράλληλα τους φόρους για τους πλουσιότερους, υπαγορεύοντας ποιες αποφάσεις οι γυναίκες μπορούν να πάρουν για την υγεία τους, απαγορεύοντας βιβλία και λέγοντας στους ανθρώπους ποιους μπορούν να αγαπούν, δυσκολεύοντας ταυτόχρονα για σας την δυνατότητα ψήφου»

«Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε είναι αν στα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ή λιγότερη ελευθερία, περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα…Γνωρίζω την Αμερική και ξέρω ότι είμαστε καλοί και τίμιοι άνθρωποι. Ξέρω ότι παραμένουμε μία χώρα που πιστεύει στην εντιμότητα και τον σεβασμό, και αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με σεβασμό».

Share