Πιο κοντά στην απόκτηση F-16 το Κίεβο

Αλλάζει στάση η Ουάσιγκτον και να επιτρέπει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα αμερικανικά μαχητικά

Nikolas Voniatis 238 Views
Nikolas Voniatis
1 Min Read

Το πράσινο φως για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 φέρεται να έδωσε ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ASSOCIATED PRESS.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στη Χιροσίμα για τη σύνοδο των ηγετών της ομάδας G7.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκπαίδευση θα γίνει στην Ευρώπη και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός Άμυνας της Δανίας Troels Lund Poulsen δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλει στην εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στο αμερικανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος F-16.

Αναλυτές εκλαμβάνουν τη στάση της Ουάσιγκτον ως βήμα που θα ανοίξει τελικά το δρόμο για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την «ιστορική απόφαση των ΗΠΑ και του Αμερικανού προέδρου να στηρίξουν το διεθνή συνασπισμό μαχητικών αεροσκαφών» και σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει σημαντικά την ουκρανική πολεμική αεροπορία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία για να παράσχει στην Ουκρανία την πολεμική αεροπορία που χρειάζεται», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ.

Share
By Nikolas Voniatis Publisher
Follow:
Ο Νικόλας Βωνιάτης είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του «δiεθνώς» (@diethnos). Υπήρξε δημοσιογράφος στην κυπριακή έκδοση της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ενώ πλέον εργάζεται στον τομέα των Επικοινωνιών. Κατέχει πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μεταπτυχιακό στις Σπουδές Διεθνών Συγκρούσεων από το King's College London.

Latest News

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

With more than 300,000 views every month across its platforms,
diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

© 2024 Diethnos News Network.

With more than 300,000 views every month across its platforms, diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.