Ο Νίκος Χριστοδουλίδης o νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Newsroom 255 Views
Newsroom
1 Min Read

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο μεγάλος νικητής των Προεδρικών Εκλογών του 2023 και ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού κατάφερε να υπερισχύσει του ανθυποψηφίου του στον Β’ γύρο, Ανδρέα Μαυρογιάννη, με ποσοστό 51,91%.

Τα συγχαρητήρια του απερχόμενου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του ανθυποψήφιού του Ανδρέα Μαυρογιάννη δέχθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος συγκέντρωσε το 48.09%, σημείωσε ότι «απόψε τελειώνει ένα μακρύ αλλά ωραίο ταξίδι», ενώ ευχαρίστησε τους συνοδοιπόρους του, τους συνεργάτες και την οικογένειά του, όπως επίσης και το κόμμα της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ που τον στήριξε. Παράλληλα, συνεχάρη τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη νίκη του, σημειώνοντας ότι «η Κύπρος πάντα θα μας ενώνει».

Οι Κύπριοι πολίτες ψήφισαν για την εκλογή του 8ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον νυν Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη που αποχωρεί έπειτα από 10 χρόνια διακυβέρνησης και δύο προεδρικές θητείες στο ενεργητικό του.

Tο τελικό ποσοστό προσέλευσης, ανήλθε στο 72,45% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Share

Latest News

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

With more than 300,000 views every month across its platforms,
diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

© 2024 Diethnos News Network.

With more than 300,000 views every month across its platforms, diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.