Washington Post: Ο Πριγκόζιν πρότεινε να αποκαλύψει στο Κίεβο τις ρωσικές θέσεις γύρω από το Μπαχμούτ

Newsroom 156 Views
Newsroom
2 Min Read

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης «Wagner», Γεβγκένι Πριγκόζιν, προσφέρθηκε να αποκαλύψει τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, σε αντάλλαγμα οι ουκρανοί διοικητές να αποσύρουν τους στρατιώτες τους γύρω από την περιοχή του Μπαχμούτ.

Την αποκάλυψη έκανε σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη έγγραφα που διέρρευσαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ουκρανική πλευρά απέρριψε την πρότασή του.

Tο δημοσίευμα αναφέρει πως την ώρα που οι άνδρες της μισθοφορικής οργάνωσης πέθαιναν κατά χιλιάδες στη μάχη για την κατάληψη του Μπαχμούτ, ο Πριγκόζιν προσφέρθηκε να αποκαλύψει στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων με αντάλλαγμα οι ουκρανοί διοικητές να αποσύρουν τους στρατιώτες τους γύρω από την περιοχή του Μπαχμούτ.

H προσφορά του Πριγκόζιν έγινε μέσω των επαφών του με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε διαρροές απόρρητων εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην πλατφόρμα Discord.

Ο Πριγκόζιν, στενός σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει απειλήσει δημοσίως να αποσύρει τα μέλη της οργάνωσής του από την περιοχή γύρω του Μπαχμούτ, όπου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής επίθεσης, αν δεν λάβουν τα πολυπόθητα πυρομαχικά.

Την περασμένη Τρίτη, σε ηχογραφημένο μήνυμά του ο ίδιος είπε ότι οι άνδρες του και εκείνος θα θεωρούνταν προδότες αν εγκατέλειπαν την περιοχή.

Sources:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share

Latest News

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

With more than 300,000 views every month across its platforms,
diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

© 2024 Diethnos News Network.

With more than 300,000 views every month across its platforms, diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.