«Εξαιρετικά τεταμένη» η κατάσταση γύρω από το Μπάχμουτ

Newsroom

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε ότι η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό γύρω από την πόλη του Μπαχμούτ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Στον τομέα της Μπαχμούτ, η κατάσταση γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Πρόεδρος Ουκρανίας

«Ο εχθρός καταστρέφει αδιάκοπα οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των θέσεών μας για οχύρωση και άμυνα», συμπλήρωσε. Κατέληξε τονίζοντας πως οι Ουκρανοι στρατιώτες «που υπερασπίζονται την πόλη είναι αληθινοί ήρωες».

Από την πλευρά του ο διοικητής του ουκρανικού στρατού ξηράς Ολεξάντρ Σίρσκι, χαρακτήρισε την κατάσταση ως «εξαιρετικά τεταμένη» καθώς ο ρωσικός στρατός εντείνει τις επιθέσεις του στην πόλη την οποία προσπαθούν μα καταλάβουν εδώ και μήνες.

«Παρά τις σημαντικές απώλειες, ο εχθρός έχει στείλει τις πιο καλά προετοιμασμένες μονάδες της Wagner, οι οποίες προσπαθούν να σπάσουν την άμυνα των στρατευμάτων μας και να περικυκλώσουν την πόλη», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.

Η Ρωσία προσπαθεί να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανών προς την πόλη, θέατρο μερικών από τις πιο σφοδρές μάχες του πολέμου, και να τους αναγκάσει να παραδοθούν ή να υποχωρήσουν.

Η σημασία του Μπάχμουτ

Η κατάληψη της πόλης του Μπάχμουτ θα προσφέρει στη Ρωσία την πρώτη μεγάλη της νίκη εδώ και περισσότερο από έξι μήνες και θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάληψη των εναπομεινάντων αστικών κέντρων του Ντονμπάς.

Ο στρατός της Ουκρανίας είχε επισημάνει νωρίτερα ότι η Μόσχα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή της Μπάχμουτ και βομβαρδίζει οικισμούς γύρω από την πόλη.

«Το νότιο τμήμα της Μπάχμουτ είναι η μοναδική περιοχή που μπορεί να θεωρηθεί υπό ουκρανικό έλεγχο. Σε όλες τις άλλες περιοχές η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», σχολίασε ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Όλεχ Ζντάνοφ. «Είναι αδύνατο να πει κανείς πού είναι η γραμμή του μετώπου», πρόσθεσε.


Ukraine President Volodymyr Zelenskyy acknowledged Monday that the situation is deteriorating in and around Bakhmut, a besieged mining city in Donetsk in eastern Ukraine that Russia has targeted for months.

″[In the] Bakhmut direction – the situation is getting more and more difficult,” Zelenskyy said in his nightly address.

“The enemy is constantly destroying everything that can be used to protect our positions, to gain a foothold and ensure defense,” he added.

Από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κοινοποιήστε το!