Κύπρος – Ισραήλ: Σταθερή και υποσχόμενη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Newsroom 225 Views
Newsroom
2 Min Read

Κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε στην Ιερουσαλήμ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών κατά τις οποίες ο κ. Netanyahu καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι Ισραήλ και Κύπρος απολαμβάνουν εξαίρετες σχέσεις και έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με άλλες χώρες, σημειώνοντας ότι η τριμερής συνεργασία που αναπτύχθηκε, και με την εμπλοκή και των ΗΠΑ, αποτελεί μια πολύ σταθερή, υποσχόμενη συμμαχία.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας, των πληροφοριών και της πολιτικής συνεργασίας σε διεθνή φόρα.

Είπε, επίσης, ότι προσβλέπει να επισκεφθεί την Κύπρο με την ευκαιρία της τριμερούς Συνόδου που θα γίνει στη Λευκωσία και συνεχάρη τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος βρίσκεται στο Ισραήλ παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα, τις οποίες καταδικάζει απόλυτα, «στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα για τη στρατηγικής φύσης σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόσθεσε ότι «είμαι εδώ για να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις ήδη εξαίρετες διμερείς μας σχέσεις, αλλά και για να συζητήσουμε τις περιφερειακές εξελίξεις, και πώς μπορούμε να εργαστούμε μαζί, δύο προβλέψιμες Δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό μέλλον», είπε ο Πρόεδρος.

Εξάλλου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου (Κνεσέτ) κ. Amir Ohana, στην Ιερουσαλήμ.

Share

Latest News

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

With more than 300,000 views every month across its platforms,
diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

© 2024 Diethnos News Network.

With more than 300,000 views every month across its platforms, diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.