Το Twitter παρουσίασε το νέο λογότυπο «Χ» και περνάει στην νέα εποχή

Newsroom 279 Views
Newsroom
2 Min Read

Το γνωστό μπλε λογότυπο που αναπαριστά ένα πουλάκι αντικαταστάθηκε και επισήμως από ένα λευκό «Χ» σε μαύρο φόντο, αναδεικνύοντας την αλλαγή «πλώρης» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον νέο του ιδιοκτήτη Elon Musk.

Την αλλαγή είχε αποκαλύψει νωρίτερα την Δευτέρα (24/7) ο Musk, από κοινού με την διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter Linda Yaccarino.

«Το Χ είναι εδώ», έγραψε σε tweet η Yaccarino, η οποία ανήρτησε επίσης φωτογραφία του λογότυπου που προβάλλεται στα γραφεία της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Το χάσταγκ #GoodbyeTwitter γέμισε την πλατφόρμα σε μια αναφορά στο παλιό λογότυπο καθώς αρκετοί χρήστες επέκριναν το νέο.

Σε δημοσκόπηση την Κυριακή (23/7) o Musk ρώτησε τους εκατομμύρια ακόλουθούς του εάν αν θα τους άρεσε να αλλάξει το χρώμα του ιστότοπου από μπλε σε μαύρο, αναρτώντας φωτογραφία ενός του νέου λογότυπου.

Έκανε επίσης λόγο για «προσωρινό λογότυπο X» και έγραψε στο Twitter πως «σύντομα θα πούμε αντίο στη μάρκα Twitter και, σταδιακά, σε όλα τα πουλιά».

Το αρχικό λογότυπο του Twitter σχεδιάστηκε το 2012 από μία τριμελή ομάδα.

«Χ» το μέλλον της διαδραστικότητας

«To X είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας — επικεντρωμένο σε ηχητικά, βίντεο, μηνύματα, πληρωμές/τραπεζική– δημιουργώντας μια παγκόσμια αγορά για ιδέες, αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες», έγραψε η Yaccarino στο Twitter.

Πρώην επικεφαλής διαφήμισης της NBC Universal, η Yaccarino, άρχισε να εργάζεται ως διευθύνουσα σύμβουλος στο Twitter στις 5 Ιουνίου και μάλιστα ανέλαβε σε μια περίοδο που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να αντιστρέψει μια βύθιση των διαφημιστικών εσόδων.

Αφότου εξαγόρασε το Twitter, η εταιρία ταλαντεύτηκε προχώρησε σε απολύσεις, απότομη μείωση των διαφημιζομένων και τη μετεωρική άνοδο του Threads, της απάντησης της Meta στο Twitter.

Via:CNN.gr
Share

Latest News

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

With more than 300,000 views every month across its platforms,
diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.

diethnos.com

© 2024 Diethnos News Network. All Rights Reserved.

© 2024 Diethnos News Network.

With more than 300,000 views every month across its platforms, diethnos is the largest network on Politics and International Relations in Greece and Cyprus.